Skogsvård

Skogstjänster motormanuellt.

Jag är fullt certifierad för skogsarbete + lite till. Läs mer under fliken om oss.

Fråga gärna efter referenser. (Finns massor. Mest mellan Falköping och Borås.)

Jag förbereder många gallringar för att underlätta för skördaren. så att denne kan koncentrera sig på att utföra en bra gallring, avverkning. Och därmed skapa god förutsättning för hög tillväxt med bättre ekonomi fram tills det är dags för slutavverkning.

Det innebär att det underröjs helst i god tid innan maskinen kommer. (oftast är jag strax före skördaren) Och att det i samband med gallring eller slutavverkning ev. fälls och upparbetas träd som är för grova eller besvärliga för skördaren.

Givetvis utför jag vanliga gallringar o avverkningar. (Mycket gärna lövdominerande bestånd) Eller så kan det vara känsliga områden eller små objekt som är olämpliga för stora maskiner. Även vanlig ungskogsröjning utförs med specialitet mot sena och tätvuxna bestånd.

Tveka inte. Hör av er om ni har bestånd som är vildvuxna eller verkar tveksama så tar vi en titt. Jag törs nog lova att det går att få liv i de flesta bestånd för en vettig kostnad. Såna här uppdrag känns extra kul då markägaren ofta blir överraskad över att. Är det redan klart, vad bra det blev, då blev det inte så dyrt.

Hör av er för oftast är det inte så illa som det verkar. Att jag sen upplevs som prisvärd bör inte göra det sämre.

Det blir även en del specialuppdrag. som till exempel. framhuggning av ek och hassel för miljön och rekreations skull, tillsnyggning av vägslänt vid infart till mindre by, säljstyling av fastighet, fällning av ca. 15 årig granplantering för utökning av bergtäckt. m.m. m.m.

Många jobb utförs åt Sydved, Carlsson & Persson skogstjänst AB, VIDA m.fl. För deras entreprenörer eller som enskilda uppdrag. Men det går mycket bra med oberoende långa som korta uppdrag, både akuta som planerade att fylla ev. luckor med. (Välskötta skogar uppskattas överallt.)

Jag tar mycket gärna uppdrag där det skall bli snyggt efteråt. Och där det skall värnas om forn-kulturminnen och miljön.

Jag restaurerar mycket gärna betes och hagmarker. (Intresserad av bra resultat)

Då de ofta är känsliga områden. Och rätt utförd även värd ganska mycket pengar (restaureringsstöd m.m.). därför är de ibland lämpligast att utföra manuellt. kontakta mig för råd, och om så önskas vidare kontakt med länsstyrelsen (De skall ha fått och godkänt en ansökan innan arbetet påbörjas.).

Huggarvagnar eller små skotare brukar finnas eget eller i grannskapat. Tippsa mig gärna om dem.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)